Självmordsattack i Kaj-skolan i Kabul och arga kvinnors kamp i Afghanistan

 De fundamentalistiska krafter som har påtvingat vårt land sitt styre i flera decennier med hjälp av imperialister fortsätter att döda människor mot vårt förtryckta och hårt arbetande folk. I det sista dödliga exemplet på detta, i dessa historiska reaktionärers självmordsattack på Kaj-skolan i det 13:e distriktet i Kabul, dödades 54 människor och 112 personer skadades. Nästan alla döda är unga människor som förberedde sig för inträdesprovet i detta centrum. Dussintals tonårsflickor dödades i denna kriminella bombning. Den här skolan ligger i stadsdelen Dasht Barchi, en stadsdel där majoriteten av hazarerna finns, och majoriteten av de dödade är från hazarer. Detta terrordåd, som är karakteristiskt för de fundamentalistiska krafterna, har syftat till tre specifika mål.





 Det första målet för denna kriminella handling är kvinnor och flickor, vilket är en viktig motsägelse mellan fundamentalistiska terrorister och regressiva strömningar som uppstår från deras fiendskap med kvinnor och deras kvinnofientlighet. Som ett resultat är dödandet av dussintals flickor i denna operation inte av misstag, utan har medvetet valts ut av ISIS för att avslöja och betona dess fiendskap än en gång.


 Ett annat mål för denna explosion var Hazara-folk. För att det tjänar årtusendens folkmord. Antifascist och rasist, samt att försöka starta ett religionskrig i Afghanistan, är ett annat mål för de fundamentalistiska strömningarna, som särskilt stöds av Pakistan, Saudiarabien och arabländerna.





 Det tredje målet med denna explosion är vetenskap och kunskap, särskilt om kvinnor. Ett mål som är i harmoni med ISIS och talibanernas tankar. Motstånd och fientlighet mot vetenskap och kunskap från de fundamentalistiska krafterna är också tydligt för folket. Denna fiendskap uppstår från det faktum att vetenskapen har förmågan att avslöja och avslöja de intellektuella grunderna för dessa ruttna strömningar och utsätta hårda slag mot deras intellektuella grund, det är därför de har en djup fiendskap och agg mot den. Om talibanerna har stängt skolportarna för miljontals flickor och insisterar på att göra det trots många påtryckningar, uttrycker ISIS sin fiendskap och illvilja genom att döda och massakrera de flickor och pojkar som försöker lära sig. Utbildningscentra i västra Kabul har alltid varit ett av målen för terroristattacker från islamister, och detta är den andra terrorattacken mot Kaj utbildningscenter under de senaste fyra åren.



Även om ISIS har tagit ansvar för denna operation, förstår många människor, särskilt kvinnor och hazarernas nationalitet, att talibanerna också är inblandade i detta brott. Frågan är långt bortom talibanernas oförmåga att kontrollera ISIS. Frågan är den tysta överenskommelsen och godkännandet av dessa mord från talibanernas sida. Talibanerna har också gjort livet svårt för afghanska kvinnor och försöker absorbera dem från det sociala livet och samhället. Förutom att förklara ett krig mot kvinnor, för talibanerna ytterligare ett parallellt krig mot hazarernas nationalitet och undertrycker alla röster för deras rättigheter. Det tillskansar sig deras land och otaliga mord har begåtts av talibanerna eller dess medlemsförbund i denna region. Talibans motstånd och fiendskap mot vetenskap avslöjas också genom att skolor för flickor stängs. Denna intellektuella kompatibilitet har fått ISIS att inleda bredare operationer mot folket utan att möta något allvarligt motstånd från talibanerna, eftersom det också tjänar talibanernas mål.





 I ett samarbete med talibanerna fick unga flickor som vände sig till Muhammad Ali Jinnah-sjukhuset för att donera blod till de sårade och förhindra deras död på dagen för händelsen inte komma in och sa att "vi tar inte blod från kvinnor".


 Denna kriminella operation av ISIS och talibanernas samarbete och sympati med den väckte folkets ilska och satte fart på kampen mot den. Efter bara en dag kom ett antal modiga kvinnor och flickor ut på gatorna och skanderade "Folkmord är ett brott, tystnad är förräderi", "Rättvisa är rättvisa, vi är trötta på okunnighet", "Stoppa folkmordet på millennials", " Nej till tyranni.” Och... de uttryckte sin invändning mot denna kriminella handling. Denna demonstration möttes av flygeld och kraftigt förtryck av talibanernas regressiva styrkor, och ett antal demonstranter arresterades. De män och kvinnor som lyckades fly blev svårt misshandlade.


 På lördagen protesterade också flickorna vid Kabuls universitet på universitetets innergård med sloganen "Säkerhet är vår rätt". som återigen mötte talibanstyrkornas våld och förtryck. Det berodde på att tjejerna som befann sig i universitetshemmet förgiftades för att hindra dem från att delta i demonstrationen. Men detta våld, konspirationer och förtryck av talibanerna fick inte kampen att avta. På söndagen demonstrerade kvinnliga studenter i Herat och Bamyan och talibanerna svarade med våld och misshandel. På måndagen fängslade också 11 procent av talibanerna kvinnliga studenter i sovsalar och klassrum vid Balkhs universitet för att hindra dem från att protestera. Men eleverna bröt upp portens lås och protesterade


 Dessa kvinnors protester omedelbart efter explosionen visar kvinnors beslutsamhet att kämpa mot talibanerna. Dessa protester och kamp hålls helt klart i en bredare skala än tidigare och har inte upphört trots brutala förtryck. Dessa protester, särskilt eftersom de startades av kvinnor, och enligt slagorden de skanderade, visar att dessa kvinnor är ett av de tre målen för den kriminella attacken mot Kaj-skolan: fiendskap med kvinnor, tjänar folkmordet på millennials, och fiendskap med vetenskapen. Och kunskap och spridning av okunnighet och vidskepelse är de medvetna om.



Kriget som talibanerna och ISIS har startat mot kvinnor och Hazaranationen och folket i allmänhet kommer utan tvekan att vända sig mot sig själv inom en snar framtid med modiga kampanjer i mycket bredare skala och dess svaga och skakiga grunder kommer att kollapsa. Kvinnor kommer att spela en viktig och nyckelroll i dessa kamper, vilket de har visat hittills.


 Vi försvarar dessa kamper och fördömer starkt dess förtryck av talibanerna. Som en kommunistisk kraft som förbereder sig för den proletära revolutionen tror vi att kvinnor kommer att spela en viktig och avgörande roll i Afghanistans framtida revolution, deras existens och deras viktiga roll att bränna de ruttna fundamentalistiska tankarna och folkfientliga och kvinnofientliga vidskepelser. är avgörande för att fullborda en sådan revolution och kommer att öka radikalismen och dess strävan. Mot förberedelse för den proletära revolutionen.




Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Medborgarnas konfrontation med talibanerna; Vad blir ödet för de öppnade skolorna?

Fortsättningen av talibanernas insatser från dörr till dörr; "Från kränkning av människors integritet till förödmjukande behandling

Fattigdom i Afghanistan