Fortsättningen av talibanernas insatser från dörr till dörr; "Från kränkning av människors integritet till förödmjukande behandling

 Talibanernas sökande hus-till-hus-insatsprogram, som startade i början av vintern förra året, fortsätter fortfarande i olika provinser i Afghanistan; Programmet har fått stor kritik och medborgarna anser att det är en form av trakasserier och kränkning av deras integritet.


 Talibangruppen nyligen startat en hus-till-hus-kampanj i Herat-provinsen, i sydvästra Afghanistan.


 Talesmannen för talibanguvernören för Herat har sagt att detta program syftar till att "säkra säkerheten" och skaffa vapen som blivit över från den tidigare regeringen i ett antal människors ägo.


 Talibanerna har startat detta program för tredje gången i Herat-provinsen och den här gången startade de det från de avlägsna distrikten i denna provins och det har pågått i tre dagar.


 Detta program har startat några dagar efter Maulvi Mujibur Rahman Ansaris död, en radikal och pro-taliban präst, i en ISIS självmordsattack.


 Talibanerna startade en dörr-till-dörr-kampanj i Hazara- och Tadzjik-områdena i Kabul stad, och under de senaste veckorna har detta program fortsatt i de norra provinserna i Afghanistan, och nu har det även startat i sydvästra delen av landet.


Talibans dörr-till-dörr-uppsökande program har orsakat omfattande kritik från afghanska medborgare, och människor har upprepade gånger klagat över trakasserierna av talibanstyrkorna och kränkningen av deras integritet av denna grupps styrkor.


 Integritetsintrång


 Afghanska medborgare säger att talibanstyrkorna inte respekterar deras integritet och kränker familjers och individers integritet under deras hus-till-hus-razzior.



 Integritetskränkning är en av de allvarligaste kritikerna mot talibanernas dörr-till-dörr-kampanj, men gruppen har hittills ignorerat denna kritik och fortsatt detta program.


 Ett antal medborgare i Herat-provinsen i södra Afghanistan betraktar talibanernas dörr-till-dörr-kampanj som en "kränkning av integriteten" för invånarna i denna provins.


 Ahmad, en av invånarna i denna provins, skrev på Facebook att: "Detta är första gången som en outbildad grupp manipulerar med kvinnors kläder. Det här är omänskligt. Det är en kränkning av människors integritet."


 En annan medborgare i Herat skrev också att: "Människor i Herat är oroliga och oroliga, och människor som är främmande för folkets kultur går in i husen i syfte att försöka."


 Dessförinnan hade afghanska medborgare i de norra provinserna, centrala provinserna och Kabul, huvudstaden, också klagat över talibanstyrkornas bristande respekt för människors integritet under förevändning av ett försök.


 På vintern förra året, när det var ett hus-till-hus-insats i Kabul, sa en av invånarna i denna stad sa att: "Talibanstyrkorna drog ut kvinnors kläder en efter en från garderoberna och kastade ner dem. trapporna." "När jag protesterade slog de mig med kolven på en pistol."


 Förnedrande beteende




 Medborgarna i Afghanistan säger att talibanstyrkornas beteende under husräderi är förödmjukande och de vill förolämpa och förödmjuka medborgarna med våld och dåligt beteende.


 Enligt afghanska medborgare, i de flesta av de städer där hus-till-hus-sökningsprogrammet har lanserats, har endast husen för icke-pashtuniska invånare genomsökts, och pashtunernas hus har inte genomsökts.


 Ishaq, en av medborgarna i Afghanistan, sa ,Talibanernas beteende under hus-till-hus-insatser är mycket förödmjukande. Så fort de kommit in i huset har ingen rätt att tala, och om någon talar, skjuter de med pistolkolven, förbannar och slår dem.


Han sa att jag protesterade när talibanerna ville prova kvinnors kläder, men några talibanstyrkor slog mig med pistolkolvar och sparkade mig så mycket att jag "svimade ut".


 Människorättsorganisationer har upprepade gånger uttryckt sin oro över att kränka människors integritet och trakassera dem i talibanernas insatsprogram från dörr till dörr, men talibanerna fortsätter detta program oavsett medborgarnas oro och klagomål och försöker använda våld. Stäng av protesterna .


Inlägg av Mohammad

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Deportation av mer än 1 000 afghanska invandrare av Turkiet

Medborgarnas konfrontation med talibanerna; Vad blir ödet för de öppnade skolorna?