Deportation av mer än 1 000 afghanska invandrare av Turkiet

Deportation av mer än 1 000 afghanska invandrare från Turkiet.

Säkerheten blev värre dessutom Talibanerna samarbetar med Turkiet att utvisa invandrare från Turkiet. 


 På lördagen meddelade Turkiets inrikesministerium att 3 380 flyktingar som anses vara illegala invandrare av Ankaras regering har utvisats.


 Enligt rapporten från immigrationsavdelningen vid Turkiets inrikesministerium är bland dessa personer 1 000 och 492 afghanska flyktingar, 448 är pakistaner och resten kommer från andra nationaliteter vars namn inte har nämnts.


 Dessa personer deporterades från Turkiet mellan den andra och åttonde denna månad.


På lördagen har flera dödades och många andra skadades i de hazara områden i Barchi distriktet och andra ställen. Talibanerna hindrade att journalister ska komma inte och gör reportage av läget.  


 I uttalandet från denna avdelning anges också att antalet illegala invandrare som har deporterats från Turkiet sedan början av detta år har nått 78 716 personer.


 Enligt rapporten från denna turkiska immigrationsorganisation har Ankaras myndigheter sedan början av detta år hindrat 209 318 illegala invandrare från att komma in i deras land.


 Samtidigt har turkiska tjänstemän sagt att fyra miljoner flyktingar, varav majoriteten är från Syrien, Irak, Afghanistan och ett antal andra länder, för närvarande bor i landet.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Medborgarnas konfrontation med talibanerna; Vad blir ödet för de öppnade skolorna?

Fortsättningen av talibanernas insatser från dörr till dörr; "Från kränkning av människors integritet till förödmjukande behandling